• ישעיהו

איך נשמור על הירקות שלנו בבית?

עודכן ב: פבר 1



קיבלתם את משלוח הירקות הטריים, מהגינה של יהודה. ירקות שנקטפו בבוקר המשלוח, נראים ומריחים משגע!

טיפול ואחסון ירקות בדרך נכונה, ישמור עליהם טריים, מזינים ולא פחות חשוב, בטוחים לאכילה.


נקודות כלליות

  • ראשונה והחשובה ביותר: ככל האפשר, רכשו ירקות טריים ובכמויות נכונות! חשבו את הכמויות שאתם צורכים בפועל והמירו משלוח גדול לשני משלוחים עם כמויות קטנות יותר. כך תבטיחו לעצמכם ירקות טריים ומזינים יותר, לאורך אותה התקופה.

  • את רוב הירקות, כמו גזר, ברוקולי, כרוב וסלרי, יש לאחסן בשקית ניילון או במיכל בתוך מגירות המקרר.

  • 🍄 פטריות נשמרות בצורה הטובה ביותר בשקית נייר.

  • יש לאחסן ירקות בחלק מרוחק מהפירות במקרר, זה ימנע מהם להבשיל מהר מדי (מבלי להאריך בהסברים על פליטת גז אתילן ונשימות של ירקות.. 🥱).

  • ככלל, לא רצוי לשטוף פירות וירקות טרם הכנסתם למקרר, אלא רק לפני השימוש (אם הירק מלוכלך מאדמה כדאי לשטוף במים ולייבש היטב לפני שמכניסים למקרר).

  • חלק מהירקות יש לאחסן במקרר, אחרים צריכים להבשיל לפני הכנסתם למקרר ואחרים, כדאי לאחסן בטמפרטורת החדר או במקום קריר ויבש.


ירוקים ועלים

עלים וירוקים כמו חסה, בוק צ'וי, מנגולד, קייל ותרד נשארים טריים יותר במקרר אם הם נשטפים, עטופים במגבת נייר ובתוך מיכל או שקית ניילון אטומה. תוכלו למצוא פוסט ייעודי לירוקים כאן 🌿.


אספרגוס

אספרגוס צריך להיות מאוחסן במקרר. יש לשמור על לחות הגבעולים על ידי עטיפתם במגבת נייר לחה או לאחסן את הגבעולים זקופים בקערה או בכוס מים קרים.


🎃 דלעות וירקות שורש

דלעות ושורשים יש לאחסן במקום קריר, חשוך ויבש מחוץ למקרר כמו ארון או מרתף. אפשר לאחסן כך גם שום, בצל, תפוחי אדמה ובטטות🧄🧅🍠


עגבניות

לקבלת העגבניות הטעימות ביותר, יש לאחסן אותן בטמפרטורת החדר הרחק מאור שמש ישירה. זה יעזור להן להבשיל באופן שווה. ברגע שהן בשלות אפשר לאחסנן במקרר.

* על מנת לשמור על צורת העגבניה היפה מומלץ להעמידן על העוקץ 🍅


פלפלים

פלפל שהבשיל (כבר לא ירוק 🫑 או ירוק למחצה) נשמור במקרר. אם העוקץ שלו שבור, נקצוץ אותו בגובה העליון של הירק וכך נמנע ממחלות והפצתן לשכנים.


מלפפונים 🥒

למה כולם מסתבכים עם שמירת הטריות של המלפפונים?

מלפפונים שנשארים בחוץ, מזדקנים ומתרככים מהר ומצד שני, נזקי הקור מקצרים את חייהם.

🤷🏽 אז מה עושים? מאחסנים מלפפונים במקרר ומסייעים במניעת נזקי הקור.

מסירים שאריות פרחים במידה וישנם, עוטפים את המלפפונים בנייר מגבת ואורזים בשקית פלסטיק לא אטומה. לסיום, רבים מעידים שבמידה ומכניסים גם 🥄כפית לשקית בכלל מרוויחים.

טיפ צ'ופר אם הגעתם עד לכאן 😁 הצנוניות התרככו / החסות התעייפו? מלאו בקערה גדולה מים קרים 🧊 והשרו אותן, אחרי מספר דקות.. קסם, הן יחזרו לחיים 🥬

משך האחסון

משך האחסון שונה מירק לירק, הפירוט הבא מתייחס לשמירת ירקות באיכות הטובה ביותר. הם עדיין עשויים להיות בטוחים לאכילה לאחר הזמנים המצויינים, כל עוד הם לא נרקבו או העלו עובש.



ארון / טמפרטורת חדר קרירה


  • תפוחי אדמה 1-2 שבועות (אפילו חודשיים ויותר במקום קריר יבש וחשוך)

  • עגבניות שבוע

  • בצלים 1-2 חודשים

במקרר

  • אספרגוס 3-4 ימים

  • שעועית (ירוקה/צהובה) 3-5 ימים

  • סלקים עד שבועיים

  • ברוקולי 3-5 ימים

  • כרוב ניצנים 3-5 ימים

  • כרוב שבוע

  • גזרים 3-4 שבועות

  • כרובית שבוע

  • סלרי 1-2 שבועות

  • תירס עד יומיים

  • מלפפונים שבוע

  • בצל ירוק 7-10 ימים

  • חסה שבוע

  • פטריות 4-7 ימים

  • אפונה (תרמילים) 3-5 ימים

  • פלפלים (ירוק, אדום) 1-2 שבועות

  • תפוחי אדמה שבוע

  • תרד 3-5 ימים

  • נבטים 3-5 ימים

  • קישואים 4-5 ימים

מחזירים ❤️ לאמא אדמה: במקרים רבים, נעזר בשקיות פלסטיק לשמירה על הירקות. השתדלו להפחית ככל הניתן והקפידו על שימוש חוזר בשקיות ♻️

329 צפיות0 תגובות